| Szittya lángos receptPizzák Hozzávalók: 50 dkg liszt , 15 dkg főtt és áttört krumpli , 2 dkg élesztő , 1,5 dl tej , (meg még egy kevés) 1 csipetnyi cukor só Tetejére: 50 dkg hagyma (ez szerintem sok) 2 nagy pohár tejföl, 30 dkg baconszalonna (de ízlés szerint még bármi lehet) 15 dkg reszelt sajt (el is hagyható) Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk . A langyos tejben elkeverjük a csipetnyi cukrot , majd belemorzsoljuk az élesztőt , várjuk , hogy felfusson . A liszthez tesszük az áttört főtt krumplit , 2 teáskanál sót ( lehet több is , mert így kicsit sótlan ) , majd a kovászt . Összedolgozzuk és ha kell , még adunk hozzá tejet. Dagasszuk 5 percig , aztán takarjuk le konyharuhával és langyos helyen kelesszük kétszeresére . Lisztezett deszkára borítsuk , nyújtsuk ujjnyi vastagságúra , majd tegyük egy olajjal kikent tepsibe(re) . Tetejét kenjük meg bőségesen tejföllel , majd szórjuk rá a karikára vágott hagymát , a csíkokra vágott szalonnát ( vagy amit akarunk : ) + még a reszelt sajtot . Tegyük forró 170-180 fokos sütőbe , és 20-25 perc alatt süssük pirosra , ha kész vágjuk tenyérnyi darabokra. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |