| Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással receptHalas ételek Hozzávalók: A halfasírozotthoz 1 kg busa 2 db tojás 2 db zsemle 1.5 dl tej 1 közepes fej vöröshagyma só ízlés szerint fehérbors ízlés szerint szerecsendió ízlés szerint (vagy őrölt fűszerkömény) petrezselyem ízlés szerint 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez) A narancsos-vörösáfonya mártáshoz 25 dkg vörösáfonya (helyette használhatunk áfonyalekvárt is) 1 ek cointreau 0.5 dl vörösbor (édes) 1 db fahéjrúd (kis ) 1 narancsból nyert narancslé 10 dkg cukor (kristály) Elkészítés: A busahúst (halhúst) előkészítjük daráláshoz, kicsontozzuk, filézzük, kockára vágjuk. A halfilét a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a kevés étolajon megpárolt vöröshagymával ledaráljuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, őrölt köménymagot a tojást, az apróra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük. Az így elkészült halfasírozott alapanyagból kis pogácsaméretű kerekded fasírozottakat formálunk, és étolajban egyenletesen átsütjük. Az áfonyát megmossuk, felfőzzük a fahéjjal, édes vörösborral, és a kifacsart narancslével felforraljuk. Lassú tűzön főzzük majd. Amikor az áfonyák megpuhultak, (kb.30 percig) hozzáöntjük a narancslikőrt és cukorral elkeverjük. A fahéj darabot kivesszük a mártásból, félretesszük, megvárjuk, míg a mártás besűrüsödik. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |