| Brokkoli Mornay mártással receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg brokkoli só 8 dkg vaj 2 púpozott ek. finomliszt 5 dl tej 1 mokkáskanál őrölt bors fél mokkáskanál reszelt szerecsendió 1 dl tejszín 2 tojássárgája 15 dkg reszelt sajt Elkészítés: A brokkolit feldaraboljuk, annyi forrásban lévő vízbe dobjuk ami éppen ellepi és 5-6 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük és kivajazott tálba szórjuk. A maradék vajat lábasban felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta, de nem pirítjuk meg. A tejet apránként ráöntjük és kevergetve 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Sóval ízesítjük és borssal meg szerecsendióval fűszerezzük. A tejszínnel elhabart tojássárgájával gazdagítjuk, forrásba hozzuk, majd a sajt felét beleszórjuk. A mártást a brokkolira öntjük és a maradék sajttal meghintjük. Tanácsok: Csőben sült változatát tűzálló tálba keszítjük, 6-8 dkg sajttal megszórjuk a tetjét és 230 C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: arwenn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |