Tutireceptek.hu fejléc

Csirke zöldségmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
25 dkg bacon
1 csokor petrezselyem
2-3 szál vastagabb sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
4-5 gerezd fokhagyma
1-2 doboz tejföl

Elkészítés:
Egy tepsit kibélelünk szalonnával, és beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Megsózzuk, és mellédobáljuk a megpucolt sárgarépát, fehérrépát, fél csokor petrezselymet és 2-3 gerezd fokhagymát. A tepsit alufóliával lefedjük, és sütőbe helyezzük.

Amikor a hús átsült, a zöldségeket kiszedjük mellőle, és a húst fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy pirosra süljön. A zöldségeket egy keverőtálban villával összetörjük, majd hozzáöntjük a tejfölt, sózzuk, és leturmixoljuk. Ezután fél citrom levét rácsavarjuk, és az egész mártást felfőzzük.

Tanácsok:
Köret: Egy serpenyőben fokhagymát pirítunk, majd hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet, majd megforgatjuk benne a főtt, megpucolt krumplit.

Tálalás: A petrezselymes krumplival és a zöldségmártással tálaljuk a pirosra sült csirkemellet.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: freshlinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-gombás csirkemáj » Mélysütött mandulás csirke » Sajtos-fokhagymás csirke » Tom csirkelevese
» Csirkés-zöldséges rizotto » Citromos csirke * » Csirkemáj rizottó » Tejfölös gombás csirkecomb
» Provence-i csirketál » Rokfortos csirkecsíkok » Csirke bajorosan » Kefíres rántott csirke
» Csőben-csirke » Hawaii csirkemell szeletek » Csirkemáj joghurtmártással » Mézes csirke Maris módra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.