| Burgonyával töltött paradicsom receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 közepes paradicsom 60 dkg burgonya 20 dkg párizsi 4 dl tejföl 1 fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj 1/2 cs. zöldpetrezselyem 1 evőkanál mustár só őrölt paprika majoránna Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, négy szemet félreteszünk, a többit áttörjük. A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk. Az áttört burgonyát összekeverjük a darált párizsival, a mustárral meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Sóval, késhegynyi pirospaprikával meg majoránnával fűszerezzük, jól összedolgozzuk, majd a masszát a paradicsomokba töltjük. Egy tűzálló tálat kikenünk két evőkanál olajjal, belesimítjuk a kivájt kaparékot, majd sorba ráültetjük a töltött paradicsomokat. A tejfölt megsózzuk, majd a paradicsomokra öntjük, és forró sütőben jól átsütjük. Közben elkészítjük a köretet. A megtisztított, apróra vagdalt hagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk, beleforgatjuk a félretett, karikákra szeletelt burgonyát, megsózzuk és a sült töltött paradicsomok mellé tálaljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |