Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyával töltött paradicsom recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 közepes paradicsom
60 dkg burgonya
20 dkg párizsi
4 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1/2 cs. zöldpetrezselyem
1 evőkanál mustár

őrölt paprika
majoránna

Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, négy szemet félreteszünk, a többit áttörjük.
A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk.
Az áttört burgonyát összekeverjük a darált párizsival, a mustárral meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Sóval, késhegynyi pirospaprikával meg majoránnával fűszerezzük, jól összedolgozzuk, majd a masszát a paradicsomokba töltjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk két evőkanál olajjal, belesimítjuk a kivájt kaparékot, majd sorba ráültetjük a töltött paradicsomokat.
A tejfölt megsózzuk, majd a paradicsomokra öntjük, és forró sütőben jól átsütjük.
Közben elkészítjük a köretet.
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk, beleforgatjuk a félretett, karikákra szeletelt burgonyát, megsózzuk és a sült töltött paradicsomok mellé tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött ostya » Hússal tőltötthagyma » Borsóval töltött karaj » Egyszerű töltött lángos
» Töltött sajtos pogácsa » Töltött padlizsán bundában » Töltött alma » Töltött laska
» Töltött cukkini (U 1) » Töltött ropogós pogácsa » Töltött cukkini gazdagon » Paradicsomos húsgombóc
» Gombával töltött burgonya » Paradicsomkoktél » Töltött-rántott kifli » Gombával töltött kellevél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.