| Dán burgonyasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 főre 1 kg salátának való burgonya 4 dl aludttej (vagy kefír) 1-2 ek porcukor 1 kk só őrölt bors 3 szál újhagyma 1 ek metélőhagyma 1 ek mustár Elkészítés: 1.A burgonyát héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és felkarikázzuk. 2.A kefírt elkeverjük a porcukorral, a mustárral, a felkarikázott újhagymával és az apróra felvágott metélőhagymával. Sóval, borssal ízesítjük. 3.Ráöntjük a burgonyára, óvatosan összekeverjük. 4.1-2 órára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk. Tanácsok: Nagyon finom, könnyebb mint a tejfölös-majonézes változat. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |