| Burgonyás pogácsa, megbolondítva kolbásszal receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 60 dkg burgonya 15 dk zsír, vagy 20 dkg ráma 1 ek só 50 dkg liszt 1 tojás 4 dkg élesztő (3 ek tej, 2 kk cukor, kevés liszt) 10-15 dkg lángolt kolbász Elkészítés: A krumplit héjában meg kell főzni, utána még forrón összetörni a zsiradékkal és a sóval, majd hagyni kell kihűlni. Amikor készen van, a lisztet, a tojást és a megkelesztett élesztőt hozzáadjuk, kidolgozzuk, majd a végén a cafatokra tépkedett kolbászt beletesszük és egyet még dolgozunk rajta. Lisztezett tálba tesszük és a hűtőbe rakjuk 1-2 órára. Amikor megkelt, 3x hajtogatjuk, negyed óránként. A hajtogatás után még a tepsiben egy kicsit pihenni hagyom, majd tojással megkenem és magas hőfokon 5 percig sütöm, utána leveszem közepes hőmérsékletre és kb 20-25 percig sütöm. Tanácsok: A gyorsabb elkészülés érdekében én a krumplit mikróban készítem. Krumpli fajtájától és nagyságától függően, kb 15 perc, 750 w-on. Érdemes előtte legalább két helyen villával megszúrni darabonként és egy kevés vizet alátenni. Hogy hamarabb elkészüljön a pogácsa, amikor megkelt az egész, nem várok 15 percet, hanem háromszor egymás után meghajtom és máris kinyújtom. Érdemes éjszakára a hűtőbe tenni, semmi baja nem lesz, és másnap reggel lehet kezdeni a további dolgot vele. Nagyon finom, lehet simán, kolbász nélkül készteni, legtöbbször úgy szoktam, kivéve amikor valami ünnep jön, mert érdemes megbolondtani egy kis kolbásszal. Jó étvágyat hozzá ! A receptet beküldte: Katinkaboszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |