| Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj 30 dkg lencse, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg méz, 15 dkg szeletelt bacon szalonna 60 dkg burgonya, Használtunk még: só, 3 db babérlevél, 3 fej lilahagyma, 1 fej vöröshagyma, olaj, bors, bazsalikom, majoranna, borecet. Elkészítés: Első lépésként egy mélyebb lábosba vizet töltök, enyhén megsózom, és felteszem a tűzhelyre melegedni. Ha már meleg, beleszórom a lencsét. Amíg a lencse félig megpuhul, a burgonyákat kis kockákra vágom. Mikor a lencse főzővize felforrt, hozzádobom a krumplikockákat is. Az egészet összekeverem, beledobom a babérleveleket és készre főzöm a burgonyás lencsét. Amíg a keverék puhul, elkészítem a pirított májat. Felkarikázom a vöröshagymát, meg 1 fej lilahagymát. Aztán egy kevés olajat hevítek egy serpenyőben és már mehetnek is a hagymakockák a serpenyőbe. Majd fogom a szalonnát, szépen felcsíkozom, és mehet ez is a serpenyőbe. Egy kicsit megkeverem a szalonnás hagymát, és amíg a megpirul, kisebb darabokba vágom a májat. Ha ezzel is megvagyok, a megpirult-megpárolódott szalonnás hagymához dobom a máj darabokat. Fűszerezem; sózom, borsozom, szórok rá kevés bazsalikomot, és egy kevés majorannát is, végül a mézet is. 2-3 perc alatt a ragu készre pirul. Amíg a máj elkészül, leszűröm a krumplis lencsét, majd félre teszem hűlni. Addig felaprítom a petrezselymet, felszeletelem a maradék két fej félbe vágott lilahagymát. Amikor kész, egy nagy salátástálba öntöm a lecsepegtetett lencsés krumplit, a petrezselymet és a hagymát. Teszek mustárt, sót, és néhány csepp borcetet. Eközben elkészült a máj is, így alaposan összekeverem még egyszer a salátát, és már tálalok is. Egy nagy tányérra kanalazok a lencsesalátából, majd rápúpozok a mézes, pirított csirkemájból is, és ehetünk. Jó étvágyat! A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |