| Burgonyás piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg főtt, megreszelt burgonya 25 dkg cukor 5 dkg liszt 5 tojás 10 dkg darált dió 1/4 cs. sütőpor lekvár, tölteléknek Elkészítés: Az 5 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a reszelt burgonyát, a sütőporral elkevert őrölt diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát kizsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben lassan megsütjük. A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, egyik felét megkenjük lekvárral, ráborítjuk a másik felét, megszórjuk porcukorral és szeleteljük. A receptet beküldte: valentinia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |