| Burgonyakrém leves füstölt szalonnával receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna -bacon 5 darab krumpli 1 fej vöröshagyma 3-4 darab répa 2 darab gyökér bors, erős pista, vegeta, pirospaprika, 2dl tejszín, 0,5kg toast kenyér víz kábé egy liter Elkészítés: kisütjük a zsírjában a szalonnát, amikor már teljesen kisült belőle a zsír, akkor az edényből kiszedjük, úgy hogy az edénybe minél több zsír maradjon. beledobáljuk a meghámozott és felszeletelt zöldségeket addig dinszteljük, amíg meg nem puhulnak kissé, aztán rászórunk 3 kiskanál pirospaprikát és beleteszünk egy kiskanál erős pistát ezt összekeverjük majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje megfőzzük, ha megpuhult még egy kis vizet öntünk rá, össze rottyantjuk levesszük a tűzről, robotgéppel-vagy turmixxal-össze turmixoljuk, a végén pedig a tejszínt is hozzátrumixoljuk Tanácsok: ha kész, kiszedünk egy kis tálkába egy adagot és pirítosokat szolgálunk fel mellé, illetve a levesbe szórunk a kisült szalonábból, nagyon fincsi :) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: cifcu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |