| Sajtgombóc leves receptLevesek Hozzávalók: 4 liter víz 2-3 db húsleveskocka ételízesítő só sárgarépa fehérrépa 1 fej vöröshagyma 1 db burgonya 1-2 paradicsom 1 fehér paprika 2-3 gerezd fokhagyma A gombóchoz: 30 dkg reszelt sajt 1 teáskanál só 3 tojás sárgája fehér bors 6 evőkanál zsemlemorzsa 1 evőkanál liszt Elkészítés: A vizet a zöldségekkel főzzük. A reszelt sajthoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a borsot, a sót, a zsemlemorzsát, a lisztet és összegyúrjuk. Kicsi gombócokat formálunk belőle, melyet zsemlemorzsába forgatunk. Forró olajban kicsit megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne süssük meg nagyon! Eztán a levesbe tesszük a golyókat. Pár percig még főzzük, hogy a gombócok feljöjjenek a leves tetejére és kész a leves. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: .nony. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |