| Sajtos-virslis kígyórétes receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta 8-10 szál virsli 25 dkg trappista sajt 3-4 evőkanál mustár 1 tojás a kenéshez ízlés szerint szezámmag Elkészítés: A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Miután kinyújtottuk, hajtsuk félbe, majd a hajtás mentén vágjuk el, így két téglalap alakú tésztát kapunk. Ezután kenjük meg a közepét mustárral, majd keresztirányban, a szélétől számítva centinként bevagdaljuk a tésztalapot. A mustárral megkent tésztára ráhalmozzunk a felkarikázott virsliket majd a kockákra vágott sajtot. Az oldalsó csíkokat megkenjük tojással, és - mintha fonnánk - középre, egymásra hajtogatjuk. Tetejét szintén megkenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |