| Csokis pisztáciatorta receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 10 dkg vaj 5 dkg porcukor 2 darab tojás 5 dkg kristálycukor 10 dkg liszt 10 dkg pisztácia (hámozott, nem sózott!) 1 dl tej 8 dkg kristálycukor 1 darab tojássárgája 1 dkg liszt 15 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé Elkészítés: A margarint a porcukorral keverjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a tojássárgáját. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral. Lazítsuk fel vele a margarinos alapot, végül szitáljuk hozzá a lisztet, és szórjuk bele a pisztáciát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen kenjük szét benne a masszát, és 180 ˘XC-os sütőben 5-7 perc alatt süssük készre. A krémhez a tojássárgáját és a lisztet kevés tejjel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a maradék tejet a cukorral, majd állandóan kever getve öntsük hozzá a tojásos-lisztes tejet, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. Közben vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, keverjük a krémhez, majd a margarinnal keverjük habosra. A kihűlt pisztáciás tortalapot vágjuk három egyenlő részre, töltsük meg a habos csokis krémmel, és a tetejét díszítsük csokiforgáccsal. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 4839 kcal A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |