| Graham sós, magvas rúd receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók 0.5 kg graham liszt 1 csomag sütőpor 3 mokkáskanál só 10 dkg lenmag 10 dkg szezámmag 10 dkg napraforgómag 5 dkg zabpehely 25 dkg Rama 1 dl olívaolaj 2 dl fehérbor Elkészítés: Elkészítés 1.A lisztbe beletesszük a sót, a magokat, a zabpelyhet és a sütőport. 2.A magok után belegyúrjuk a puha Ramát. 3.A végén beleöntjük az olajat és a bort, majd jól összedolgozzuk. 4.Betesszük a hűtőbe fél órát piheni. 5.Miután letelt a fél óra, kivesszük és lisztezett vágódeszkán egy centis vastagságúra kinyújtjuk. 6.Megkenjük egy tojássárgával a tetejét és szezámmagot szórunk a rá, majd rudakat vágunk belőle. 7.Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegíttet sütőben 180 fokon világos barnára sütjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |