Tutireceptek.hu fejléc

Bundázott sárgabarack bortésztában recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

9-12 db érett de kemény húsú sárgabarack
200 g liszt
2 egész tojás
2 dl fehérbor
1 tojássárgája

olaj
ahány fél barack annyi szem rumos meggy v. meggy,
fahéjas porcukor

Elkészítés:
Elkészítés

A barackot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, félbevágjuk, kiemeljük a magját. A lisztet eldolgozzuk a tojásokkal, egy csipet sóval, apránként hozzáadjuk a bort és simára keverjük. A barackokat belemártogatjuk a tésztába, majd forró, bő olajban pirosra sütjük, itatóspapírra kiszedjük, melegen tartjuk. Egy üveg v. porcelántálon a barackokat magházukkal felfelé fordítjuk, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászkarika bortésztában » Bundázott csirkefalatok » Sárgabarackos szelet » Sárgabarackleves
» Túrós-sárgabarackos » Sárgabarackos muffin » Borított sárgabaracktorta » B1 vitamin sárgabarackkal
» Rokfortos sárgabarack » Sárgabarackos-gombóc » Sárgabarackos bögrés süti » Sárgabarackos clafoutis
» Bundázott ananászkarikák » Sárgabarackturmix » Hideg sárgabarackleves » Sárgabarack ivólé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.