| Bundázott sárgabarack bortésztában receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 9-12 db érett de kemény húsú sárgabarack 200 g liszt 2 egész tojás 2 dl fehérbor 1 tojássárgája só olaj ahány fél barack annyi szem rumos meggy v. meggy, fahéjas porcukor Elkészítés: Elkészítés A barackot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, félbevágjuk, kiemeljük a magját. A lisztet eldolgozzuk a tojásokkal, egy csipet sóval, apránként hozzáadjuk a bort és simára keverjük. A barackokat belemártogatjuk a tésztába, majd forró, bő olajban pirosra sütjük, itatóspapírra kiszedjük, melegen tartjuk. Egy üveg v. porcelántálon a barackokat magházukkal felfelé fordítjuk, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |