Tutireceptek.hu fejléc

Bundázott karalábé recept

Kategória:
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 zsenge karalábé, 1 tojás, 8-10 dkg liszt, 3 dkg reszelt (bámilyen) sajt, 1 dl szódavíz, 2 csokor friss petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez, só és törött fehér bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A bundához elkészítjük a tésztát: a tojást habosra verjük a szódavízzel és annyi liszttel, hogy a szokásosnál valamivel sûrûbb palacsintamasszát kapjunk. Zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal ízesítjük, majd 2 evõkanál olajat is belekeverünk. A karalábékat vékonyan lehámozzuk, és félcentis karikákra vágjuk. Jól megsózzuk, majd azonnal lisztbe mártjuk. Ezután beleforgatjuk a tésztába, és bõ, forró olajba tesszük. Takaréklángon aranysárgára sütjük mindkét oldalát. A petrezselyemcsokrot szétszedjük, és a megmosott, lecsöpögtetett szálakat lisztbe mártva, a maradék tésztában megforgatjuk. Az olajban hirtelen, szép pirosra megsütjük. Petrezselymes burgonya vagy tejföl (kefir) illik hozzá.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundázott csirkefalatok » Rakott karalábé karajjal » Karalábéleves » Füstölt húsos karalábé
» Sajtos karalábé » Karalábés csirke » Tejfölös karalábéleves » Tejfölös karalábé.
» Karalábéfasírt » Karalábés tészta (Olcsó), » Karalábés húsgombóc » Töltött karalábé
» Karalábé saláta » Bundázott alma » Karalábé töltve » Gombával rakott karalábé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.