| Bundázott karalábé receptZöldséges ételek Vegetáriánus ételek Hozzávalók: 4 zsenge karalábé, 1 tojás, 8-10 dkg liszt, 3 dkg reszelt (bámilyen) sajt, 1 dl szódavíz, 2 csokor friss petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez, só és törött fehér bors ízlés szerint. Elkészítés: A bundához elkészítjük a tésztát: a tojást habosra verjük a szódavízzel és annyi liszttel, hogy a szokásosnál valamivel sûrûbb palacsintamasszát kapjunk. Zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal ízesítjük, majd 2 evõkanál olajat is belekeverünk. A karalábékat vékonyan lehámozzuk, és félcentis karikákra vágjuk. Jól megsózzuk, majd azonnal lisztbe mártjuk. Ezután beleforgatjuk a tésztába, és bõ, forró olajba tesszük. Takaréklángon aranysárgára sütjük mindkét oldalát. A petrezselyemcsokrot szétszedjük, és a megmosott, lecsöpögtetett szálakat lisztbe mártva, a maradék tésztában megforgatjuk. Az olajban hirtelen, szép pirosra megsütjük. Petrezselymes burgonya vagy tejföl (kefir) illik hozzá. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |