Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karalábé recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
karalábé
sajt
vaj
liszt
tej
só,bors
opcionális: tojássárgája

Elkészítés:
Gyenge karalábékat megpucolva karikákra vágva sós vízben előfőzöm.
A vizet lecsorgatva róla vajjal kikent lapos tűzálló edénybe rakosgatom.

Míg fő a karalábé, elkészítem a besamel mártást, majd ráöntöm a zöldségre.
Reszeltsajttal megszórom és sütőben pirosra sütöm.

Tanácsok:
Besamel arányai nálam:

diónyi vajhoz 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, só, bors. Lehet dúsítani 1 tojássárgájával is a mártást, ezt a főzés végén kell a már kész mártáshoz keverni, utána sütni.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rántott karfiol » Sajtos sonkatekercs » Karalábés húsosfazék » Karalábés darálthús
» Sajtos tallér gofrisütőben » Töltött sajtos pogácsa » Sajtos tepsis burgonya » Csőben sült sajtos zeller
» Sós-sajtos pálma » Sajtos kenyérleves » Sajtos virsli » Sajtos keksz II.
» Juhsajtos uborkasaláta » Gyors sajtos csirkemell » Kéksajtos sült alma » Sajtos gyorsan


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.