Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karalábé recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
karalábé
sajt
vaj
liszt
tej
só,bors
opcionális: tojássárgája

Elkészítés:
Gyenge karalábékat megpucolva karikákra vágva sós vízben előfőzöm.
A vizet lecsorgatva róla vajjal kikent lapos tűzálló edénybe rakosgatom.

Míg fő a karalábé, elkészítem a besamel mártást, majd ráöntöm a zöldségre.
Reszeltsajttal megszórom és sütőben pirosra sütöm.

Tanácsok:
Besamel arányai nálam:

diónyi vajhoz 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, só, bors. Lehet dúsítani 1 tojássárgájával is a mártást, ezt a főzés végén kell a már kész mártáshoz keverni, utána sütni.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-szalonnás tekercs » Sajtos csülökmetélt » Sajtos túrótorta ! » Sajtos-olívás fejes saláta
» Sajtos uborkasaláta » Sajtos-sonkás saláta » Sajtos-sonkás hústekercs » Sajtos bolyhocska
» Juhtúrós sajtos rudak » Sajtos kedvenc » Márványsajtos krém » Sajtos-zöldborsós ropogós
» Spárgás-sajtos frittata » Sajtos rántott sertésláb » Fűszeres sajtos sonka » Sajtos tepsis krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.