| Sajtos karalábé receptZöldséges ételek Hozzávalók: karalábé sajt vaj liszt tej só,bors opcionális: tojássárgája Elkészítés: Gyenge karalábékat megpucolva karikákra vágva sós vízben előfőzöm. A vizet lecsorgatva róla vajjal kikent lapos tűzálló edénybe rakosgatom. Míg fő a karalábé, elkészítem a besamel mártást, majd ráöntöm a zöldségre. Reszeltsajttal megszórom és sütőben pirosra sütöm. Tanácsok: Besamel arányai nálam: diónyi vajhoz 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, só, bors. Lehet dúsítani 1 tojássárgájával is a mártást, ezt a főzés végén kell a már kész mártáshoz keverni, utána sütni. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |