| Bundázott hal cukkíniágyon szalonnakockákkal receptHalas ételek Hozzávalók: Négy közepes halfiléhez: - 4 közepes méretű tengeri halfilé - 1 db citrom (a díszítéshez lehet még egy darab) - só, bors,(oregánó) - 1 nagy fej vöröshagyma - kb 200 g füstölt főtt szalonna - olívaolaj - 2 db cukkíni - fél ek vaj Elkészítés: 1. Első lépésben felkockázom a fej vöröshagymát, és a szalonnát. Kevés olívaolajon(tényleg kevés legyen) megpirítom a hagymát, nem sokkal később hozzárakom a szalonnát. Közepes fokon együtt fonnyasztom őket. Ha ezzel megvagyok, berakom a forró sütőbe, hogy ne hüljön ki, amíg a többit elkészítem. 2. A citromot kifacsarom, és a halakat bekenem vele, sózom, borsozom, kevés oregánóval megszórom. Közben a cukkínit megmosom, felkarikázom és sóba áztatom. A halakat liszben megforgatom, és olajban kisütöm őket, majd ezeket is is a sütőbe helyezem(Nem sülnek, csak melegen vannak!). 3. A cukkínit víz fölött megpárolom, majd elnagyolva villával összetöröm, és egy kevés vajat felolvasztok benne(gőzről levéve forró). 4. Tálalás: a cukkínit a tálra halmozom, mellé citromkarikákat vágok. Ráfektetem a bundás halakat, és a tetejét megszórom a szalonnás-hagymás "öntettel". Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Rejka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |