| Diós csirke cukkiniágyon receptHúsételek Hozzávalók: 2 kisebb cukkini (kb. 50 dkg) nagy maréknyi dió (kb. 25 g) 1 nagy gerezd fokhagyma 2 ek margarin / vaj 1/2 grillcsirke (vagy ugyanekkora mennyiségű bármilyen (akár maradék) sült csirkehús) 10 dkg natúr krémsajt 5 dkg reszelt parmezán 3-4 ek tejföl / tejszín só bors Elkészítés: 1.A cukkiniket megmossuk, végüket levágjuk, s nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. 2.A diót durvára törjük, a fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük. 3.Egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, s elsőként a diót és a fokhagymát pirítjuk rajta kis lángon, 1 percig. 4.Ezután hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, és lefedve, közepes lángon, időnként megkeverve, 15 percig pároljuk. 5.A krémsajtot elkeverjük a parmezánnal és a tejszínnel. 6.A grillcsirkét (vagy bármilyen maradék szárnyast) falatnyi darabokra szedjük. Ha frissen készítjük a húst, kb. 30 dkg csirkét vágjunk kis darabokra, sózzuk, borsozzuk, és 1 ek. margarinon süssünk át, végül, pedig ezt is szedjük darabokra. (Ez esetben persze hosszabb lesz az elkészítési idő.) 7.Simítsuk tűzálló tálba a párolt cukkinit, szórjuk rá a húsdarabokat, végül borítsuk be a sajtos krémmel. 8.Forró sütőben, 10-15 perc alatt süssük át Tanácsok: Én hasáb- vagy steakburgonyát adok mellé köretnek. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |