| Céklaleves receptLevesek Hozzávalók: 2 db sárgarépa 2 db zellerszár 12.5 dkg káposzta 2 e.k. napraforgó olaj 20 dkg paradicsom 40 dkg cékla 1 l víz 1 m.k. só stevia 1.5 dl tejföl 1 e.k. zellerlevél Elkészítés: céklákat alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. A répákat és a zellerszárat megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A káposztát csíkokra vágjuk. Kevés olajon 10 percig pároljuk az előkészített zöldségeket. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt, héjatlan paradicsomot, felforraljuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben lehúzzuk a cékla héját és kockákra vágjuk. A leveshez adjuk, sózzuk, édesítjük. Még 3-4 percig főzzük.Majd... Össze turmixoljuk. Minden adagot 1-1 evőkanál habosra kevert tejföllel díszítve és egy kevés finomra vágott zellerlevélet teszünk. A receptet beküldte: cicaanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |