| Édes-csípős zöldségek receptZöldséges ételek Hozzávalók: diónyi gyömbér 1-2 csilipaprika 25 dkg brokkoli 2 szál újhagyma 10 dkg spenót vagy egy negyed ananász (konzerv is jó) 2 gerezd fokhagyma 3 sárgarépa 1 dl zöldségleves 3 evőkanál szójaszósz citromlé barna cukor olaj Elkészítés: A fokhagymát és a gyömbért vágjuk finomra. A csili magjait és ereit távolítsuk el, héját szeleteljük vékony csíkokra. A brokkolit szedjük rózsáira. Ha spenóttal készítjük, vágjuk csíkokra a leveleit, ha ananásszal, akkor kockázzuk fel. Kb. 3 evőkanálnyi olajon pirítsuk át a fokhagymát, a gyömbért és a csilit. A brokkolit és a répát kb. 2 percig, az újhagymát 1 percig süssük benne. Szórjuk meg kevés barnacukorral, öntsük fel a zöldséglevessel, adjuk hozzá a spenótot vagy ananászt, a szójaszószt, citromlevet, és forrás után fogyaszthatjuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |