Tutireceptek.hu fejléc

Ratatouille recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy méretû padlizsán

2 közepes cukkini

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 közepes piros kaliforniai paprika

1 közepes fehér édes paprika

3 közepes méretû paradicsom

2 gerezd zúzott fokhagyma

2 kanál olívaolaj

tengeri só

õrölt fehérbors

Elkészítés:
A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a padlizsánt 1 cm, míg a cukkinit 5 mm-es vastagságúra) és kissé besózzuk, majd állni hagyjuk. 30 perc múlva, amikor már kioldódott belõlük a keserû íz, a zöldségeket vízzel leöblítjük és papírral szárazra töröljük. Felforrósított olajban átfuttatjuk az összevágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a padlizsánt, cukkinit és a kockára vágott paprikákat. Egy csipet sót és borsot szórunk rá, majd megpároljuk. 10 perc múlva beletesszük a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot (egy pillanatra fövõ vízbe dobjuk a paradicsomot, ezután a héját késsel könnyen le tudjuk húzni) és fedõ alatt puhára fõzzük.

Tanácsok:
Tálalhatjuk tésztával (pl. spagettivel), rizzsel, héjában sült krumplival, fogyaszthatjuk hidegen-melegen önmagában, vagy bagettel, de húsok, szárnyasok köreteként is kiváló

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Mirage84


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsesaláta gombával » Kelbimbófelfújt » Tejfölös-paprikás cukkini » Erdélyi székelykáposzta
» Sütőben sült töltöttpaprika » Spenótos finomság » Tejszines patisszon » Sült ananász
» Szalonnás göngyölt zöldbab » Lecsós, gombás rakott hús » Pikáns dinnyekockák » Galuska paradicsomos gombával
» Színes zöldségtál » Gombás keltorta » Spenótos tojás » Tojásos patisszon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.