| Ratatouille receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 nagy méretû padlizsán 2 közepes cukkini 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 közepes piros kaliforniai paprika 1 közepes fehér édes paprika 3 közepes méretû paradicsom 2 gerezd zúzott fokhagyma 2 kanál olívaolaj tengeri só õrölt fehérbors Elkészítés: A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a padlizsánt 1 cm, míg a cukkinit 5 mm-es vastagságúra) és kissé besózzuk, majd állni hagyjuk. 30 perc múlva, amikor már kioldódott belõlük a keserû íz, a zöldségeket vízzel leöblítjük és papírral szárazra töröljük. Felforrósított olajban átfuttatjuk az összevágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a padlizsánt, cukkinit és a kockára vágott paprikákat. Egy csipet sót és borsot szórunk rá, majd megpároljuk. 10 perc múlva beletesszük a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot (egy pillanatra fövõ vízbe dobjuk a paradicsomot, ezután a héját késsel könnyen le tudjuk húzni) és fedõ alatt puhára fõzzük. Tanácsok: Tálalhatjuk tésztával (pl. spagettivel), rizzsel, héjában sült krumplival, fogyaszthatjuk hidegen-melegen önmagában, vagy bagettel, de húsok, szárnyasok köreteként is kiváló Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Mirage84 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |