Tutireceptek.hu fejléc

Temesi rakott csülkös recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db mellső csülök, 500 g zsírszalonna, 800 g sertéslapocka, 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 5 g törött fehér bors, 5 g őrölt mustármag, 30 g só, 10 g fűszerpaprika

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott csülköket enyhén sózott hideg vízben feltesszük főni. Amikor félpuhára főttek, hozzáadjuk az előkészített sertéslapockát, és együtt addig főzzük, amíg a csülökhús a csontról le nem válik. A tűzről levéve kihűtjük, majd a húsokat 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Amíg a húsok főnek, a megtisztított vöröshagymát lereszeljük, a fokhagymát péppé zúzzuk, a szalonnát kockára vágjuk. Amikor a húsok megfőttek, a fűszereket, a hagymákat elkeverjük 0,5 dl lével, hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát és húst, és összekeverjük. Aztán az anyagokat egyik végén elkötött marha- vagy sertésvastagbélbe töltjük – ügyelve a megfelelő keménységre –, majd a másik végét is elkötve, a főzőlébe helyezzük, aztán kb. 1 órán át abáljuk. Az abálás után a készítményt kivesszük a főzőléből, szikkasztjuk kissé, aztán enyhén megfüstöljük. Tálaláskor vékony szeleteket vágunk, tálra rendezzük, és díszítjük. Ízlés szerint savanyúságot adhatunk mellé.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott rétes » Rakott alma banánnal » Ananászos rakott karaj » Rakott zölborsó
» Kolbászkrémes rakott hús » Kerti rakottas » Karfiolos rakott burgonya » Pulyka rakottas
» Sütőtökös rakott brokkoli » Bajor rakott burgonya » Muci rakott mákos tésztája » Savanyú rakott káposzta
» Rakott-zöldség » Rakott karfiol másképp » Sült rakott csirkemell » Rakott õszibarack


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.