| Rakott hagymás csirke receptHúsételek Hozzávalók: - 1 nagyobb csirke - 1 kg burgonya - 20 dkg zöldpaprika - 2d dkg paradicsom - 4 fej lilahagyma - 5 dkg zsír vagy olaj - 5 dl tejföl - 1 kávéskanál paprika - só Elkészítés: A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk (készíthetjük csirkecombból vagy csirkemellből is), és besózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A zöldpaprikát (csumázás után) és a paradicsomot ugyancsak felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd rétegenként elhelyezzük a burgonyát, a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, hagymaszeleteket rakunk rá, gyengén sózzuk, és tejföllel meglocsoljuk. A tetejére egy sor burgonya kerül. Ráöntjük a maradék tejfölt és zsírt, és a sütőben lefedve kb. 1/2 óráig sütjük, hogy a levét elfője, továbbá fedő nélkül, míg a hús és a burgonya jól megpuhul. A receptet beküldte: virgo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |