| Borsókrémleves túrógombóccal receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 1/2 fej saláta 3 dkg vaj 40 dkg tisztított zöldborsó 2 dkg liszt 3 dl tej cukor ízlés szerint A gombóchoz: 20 dkg túró 1 tojás 5 dkg búzadara 1 teáskanál vágott kapor Elkészítés: Előkészítés: A salátát megtisztítjuk és megmossuk. Elkészítés: A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 276 kcal A receptet beküldte: nayloon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |