| Boros-mézes rebarbaramártás receptEgytálételek Hozzávalók: 4 szál rebarbara 1 evőkanál olaj vagy vaj csipet só 1-1,5 dl fehérbor őrölt fahéj őrölt szegfűszeg 1 evőkanál méz 1-2 evőkanál cukor 1-1,5 dl tejföl vagy tejszín 2 csapott evőkanál liszt Elkészítés: A megpucolt rebarbarát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Olajon vagy vajon párolni kezdjük, csipet sóval meghintve, hogy levet eresszen. Őrölt szegfűszeggel, őrölt fahéjjal ízesítjük, felöntjük a fehérborral, és hozzáadjuk a mézet is. Lefedve 8-10 percig pároljuk, néha megkeverve. Kevés vízzel felengedjük, ha kell, cukorral édesítjük. Tejszínes vagy tejfölös habarással sűrítjük. recept: Gólyanéni A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |