Tutireceptek.hu fejléc

Boros-mézes rebarbaramártás recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 szál rebarbara
1 evőkanál olaj vagy vaj
csipet só
1-1,5 dl fehérbor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál cukor
1-1,5 dl tejföl vagy tejszín
2 csapott evőkanál liszt

Elkészítés:
A megpucolt rebarbarát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Olajon vagy vajon párolni kezdjük, csipet sóval meghintve, hogy levet eresszen. Őrölt szegfűszeggel, őrölt fahéjjal ízesítjük, felöntjük a fehérborral, és hozzáadjuk a mézet is. Lefedve 8-10 percig pároljuk, néha megkeverve. Kevés vízzel felengedjük, ha kell, cukorral édesítjük. Tejszínes vagy tejfölös habarással sűrítjük.
recept: Gólyanéni


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almával töltött camembert » Babricset gazdagon » Rizzsel töltött paprika » Karfiolos csirkemell
» Pikáns keltál » Csőben sült töltött karfiol » Bográcsos gulyás belsőséggel » Budapest ragu
» Rakott karfiol diétázóknak » Kelgöngyöleg » Sólet Ági módra » Házi gyümölcsös joghurt
» Csőben sült lencse » Részeg hal » Vargányás lecsó bográcsban » Currys sajt sonkával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.