Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült töltött karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
20 dkg juhtúró
2 dl tejföl
1 csokor kapor
20 dkg angolszalonna
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a karfiolt, a vízből kivéve hűlni hagyjuk (egyszerűbb rózsáira szedve főzni).
A juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.
A körülbelül azonos méretű karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük az apróbb rózsákkal.
Vékonyra szelt angolszalonnával beborítjuk.
A tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük.
Megint egy kört rakunk a rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót.
A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.
A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel, és a habverővel kevergetve felfőzzük.
Sózzuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a sajtot, és a karfiolra öntjük.
10. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött dagadó » Dióval töltött alma » Mediterrán töltött kenyér » Töltött tojás
» Lencse csőben sütve » Káposztával töltött sonka » Túróval töltött csirkemell » Juhtúrós töltött gomba
» Egyszerű töltött tojás » Tejszínes, tojásos karfiol » Töltött libamell » Karfiolpaprikás
» Töltött hal Karcsi módra » Karfiol-omlett » Töltött pontyfilé » Túróval töltött alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.