Tutireceptek.hu fejléc

Kelgöngyöleg recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
* 1 db nagyobb fej kelkáposzta
* 50 dkg marha-, sertés-, esetleg pulykahús
* 10 dkg rizs
* petrezselyemzöld
* 2 db kisebb fej vöröshagyma
* 20 dkg füstölt szalonna vagy húsos szalonna
* 1 pohár tejföl
* só
* bors
* pirospaprika
* étolaj
* ételízesítő

Elkészítés:
A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben 10-15 percig főzzük, majd szűrőlapáton lecsurgatjuk. Leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk.

A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a ledarált húst, a fűszereket, és pörköltet készítünk.

A rizst megdinszteljük, felengedjük kétszer annyi mennyiségű ételízesítős vízzel, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, és így megfőzzük.

A darált pörkölt hússal összekeverjük, majd ezzel a húsmasszával megtöltjük a leveleket, azután összegöngyöljük.

A tekercseket tűzálló tálba rakjuk. Minden tekercs tetejére 1-1 szelet szalonnát helyezünk, ráöntjük a tejfölt, és megsütjük a sütőben


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-brokkolis pulyka » Klasszikus paella » Cukkinis-tejszínes ragu » Piros-fehér-zöld rizottó
» Quinoás lecsó » Medvehagymás túrógombóc » Édes-savanyú zöldséges tészta » Zöldséges tepsis palacsinta
» Tejfölös-ketchupos csirkeragu » .Borókabogyós penne ginnel » Sült gombóc (Ördögpirula ) » Puliszkasült
» Rakott gyümölcsös palacsinta » Sült paprika Györgyi módra » Provence-i csirketál » Syl hagymás szalonnatortája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.