| Kelgöngyöleg receptEgytálételek Hozzávalók: * 1 db nagyobb fej kelkáposzta * 50 dkg marha-, sertés-, esetleg pulykahús * 10 dkg rizs * petrezselyemzöld * 2 db kisebb fej vöröshagyma * 20 dkg füstölt szalonna vagy húsos szalonna * 1 pohár tejföl * só * bors * pirospaprika * étolaj * ételízesítő Elkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben 10-15 percig főzzük, majd szűrőlapáton lecsurgatjuk. Leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk. A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a ledarált húst, a fűszereket, és pörköltet készítünk. A rizst megdinszteljük, felengedjük kétszer annyi mennyiségű ételízesítős vízzel, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, és így megfőzzük. A darált pörkölt hússal összekeverjük, majd ezzel a húsmasszával megtöltjük a leveleket, azután összegöngyöljük. A tekercseket tűzálló tálba rakjuk. Minden tekercs tetejére 1-1 szelet szalonnát helyezünk, ráöntjük a tejfölt, és megsütjük a sütőben A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |