| Sólet Ági módra receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg apró fehér gyöngybab 40 dkg füstölt hús 4 tojás 2 db vöröshagyma 3-4 gerezd zúzott fokhagyma 4 evő kanálnyi liszt,vagy 10 dkg árpagyöngy 10 dkg zsir bors piros paprika Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk.Ha a fűstölt hús nagyon sós,felforraljuk,és a levét félre tesszük.A hagymát kockára vágjuk.A leszűrt babot cserép edénybe rakjuk,amit előzőleg beáztattunk. Megszórjuk a liszttel,pirospaprikával,borssal,a zúzott fokhagymával,és összekeverjük.Belerakjuk a fűstőlt húst,a megmosott tojásokat,rárakjuk a zsírt,és felöntjük vizzel,hogy kb 2 ujjnyira ellepje.Lefedve berakjuk az előmelegitett sűtőbe.Időnként megnézzük,hogy kell-e a levét pótolni.Ha nem elég sós,a füstőlt hús levéből öntünk hozzá.Sürü szaftjának kell lennie. Tanácsok: Én elvarázsoltam valahova a cserépedényem,és kacsa sütőben csináltam,abban is nagyon finom!És saját füstölt hússal,ami nem annyira sós,és nem kellett előfőznöm!A húst érdemes felszeletelni,előbb megfő! Az árpagyöngyöt a liszt helyett rakjuk bele. A receptet beküldte: smudlaagi54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |