| Betyárkrumpli savanyú káposztával receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg kolozsvári szalonna 40 dkg lángolt kolbász 80 dkg burgonya 80 dkg savanyú káposzta 1 EK zsír bors,só Elkészítés: A szalonnát vékony szeletekre vágom, kakastaréj szerűen bevagdosom, és üvegesre sütöm, a zsirhoz adom a kanál zsirt, felével meg locsolom egy nagy tepsi alját. A krumplit vékony szeletekre vágom,és elterítem a tepsibe,megsózom,borsozom, majd a káposzta negyedével betakarom. Tetejére rakom a szalonna szeleteket,és a kolbász karíkákat. Maradék káposztával betararom a meg maradt zsírral meglocsolom. Előmeleített sűtőben 40-45 pecig sütöm, hogy szép piros legyen a káposzta. Fórron tálalom nagy kockákra vagdosva. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |