| Besamelmártás receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 5 dl tej 2 evőkanál vaj 2 evőkanál liszt 2 csipet őrölt bors 1 késhegynyi szerecsendió só Elkészítés: A tejet forrald fel, és tedd félre egy kicsit. A vajat hevítsd fel, rakd bele a lisztet, és nagyon lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsd meg körülbelül két-három perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne égjen le. Több részletben öntsd hozzá a forró tejet, közben folyamatosan kevergesd kézi habverővel. Ha csomómentes, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Főzd körülbelül hét-nyolc percig, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, hígítani tejjel, sűríteni liszttel tudod. Ha minden igyekezet ellenére csomós lesz, botmixerrel segíthetsz rajta. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |