| Tzatziki saláta 2. receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 500 g natúr joghurt (lecsöpögtetve) 2 közepes uborka 3-4 gerezd fokhagyma 1 ek friss mentalevél vagy kapor (vagy mindkettő) 1 ek extra szűz olívaolaj 1/2 tk frissen facsart citromlé frissen őrölt bors só Elkészítés: Egy nagy szűrőt béleljünk ki tiszta pamut konyharuhával vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem érjen le az edény aljára. Kanalazzuk bele a joghurtot és néhány órára (akár egy éjszakára) tegyük lefedve a hűtőbe, hagyjuk kicsöpögni a savót. (A joghurtból így kb. a fele mennyiség lesz!) Reszeljük le az uborkát , sózzuk le egy órára majd jó alaposan csavarjuk ki a levét. A joghurtot az uborkával keverjük össze, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, mentát, kaprot, citromlevet (esetleg borecetet), olívaolajat, borsot és jól dolgozzuk össze Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |