| Zsemlemártás receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2-3 db száraz zsemle, 1-2 gerezd fokhagyma, húsleves, olaj, pici só, fehér bors. Elkészítés: A zsemléket apró kockákra vágjuk, forró olajon folytonos keverés mellett megpirítjuk a zsemlekockákat. Mikor már szép a színük, az edényt a tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát. Jól összekeverjük. Visszatéve a tűzre a húslevessel rögtön felöntjük, folyamatosan keverjük. Sok lét vesz fel. Ha nem elég a leves, önthetünk hozzá vizet is fele-fele arányban. Jó kocsonyás állagú legyen. Kicsit fűszerezhetjük őrölt fehér borssal és sóval, ha a húsleves nem elég sós. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |