Tutireceptek.hu fejléc

Bárányborda fűszervajjal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet bárányborda
1 csipet kakukkfű
1 cs metélőhagyma
5 dkg vaj
kevés citromlé, só, bors, olaj
8 karika citrom

Elkészítés:
A bordát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Megszórjuk a borssal, a kakukkfűvel és bekenjük olajjal. Két órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. A megmosott metélőhagymát apróra vágjuk és összekeverjük a vajjal. Hozzákeverjük a citromlevet. Sóval, borssal ízesítjük. A fűszervajat hengeresre formázzuk és alufóliába tekerjük. A hűtőszekrénybe tesszük .A hússzeletek mindkét oldalát serpenyőben nagy lángon hirtelen megpirítjuk, majd kisebb lángon készre sütjük. A fűszervajat 8 szeletre vágjuk, ráhelyezzük a citromkarikákra és így kínáljuk a hússzeletek mellé. Hasábburgonya illik hozzá.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös bárányborda » Kanizsai rakott hús » Alföldi káposztás csülök » Sült oldalas
» Almás-tejszínes csirkemell » Karalábés húsgombóc » Galyasági aprópecsenye » Pulykából készült komplett
» Céklás húspogácsa » Boszorkányflekken » Csirke Dubary módra » Sült füstli
» Klasszikus brassói » Gyors tepsis sült » Sajtos csirkemell » Húspuding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.