| Bárányborda fűszervajjal receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet bárányborda 1 csipet kakukkfű 1 cs metélőhagyma 5 dkg vaj kevés citromlé, só, bors, olaj 8 karika citrom Elkészítés: A bordát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Megszórjuk a borssal, a kakukkfűvel és bekenjük olajjal. Két órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. A megmosott metélőhagymát apróra vágjuk és összekeverjük a vajjal. Hozzákeverjük a citromlevet. Sóval, borssal ízesítjük. A fűszervajat hengeresre formázzuk és alufóliába tekerjük. A hűtőszekrénybe tesszük .A hússzeletek mindkét oldalát serpenyőben nagy lángon hirtelen megpirítjuk, majd kisebb lángon készre sütjük. A fűszervajat 8 szeletre vágjuk, ráhelyezzük a citromkarikákra és így kínáljuk a hússzeletek mellé. Hasábburgonya illik hozzá. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |