Tutireceptek.hu fejléc

Kanizsai rakott hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg tarja
10 dkg zsir
1 kg krumpli
2 db vöröshagyma
2 db babérlevél
2 dl fehérbor
2 dl csontlé
bors, só

Elkészítés:
A burgonyát megpucolva vékony karikára vágjuk és ráhelyezzük a babérlevelet. A felét zsirral kikent tüzállóedénybe rakjuk, megsózzuk borsozzuk,ráhelyezzük a karikára szeketelet hagymafelét,és erre a hússzeleteket majd a kimaradt anyagokat szépen sorjába rátesszük meg sózzuk borsozzuk és a krumplival betakarjuk.Leöntjük a fehérborral és a csontlével
meglocsoljuk olvasztott zsirral majd lefedve puhára pároljuk 45-50 percig a sűtőbe. Tetejét kissé lepiritjuk. Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Provence-i rakottas » Rakott zöldség másként » Gyors rakottas » Erdélyi rakottas
» Diós rakott tészta » Mindent bele rakottas » Fokhagymás rakott csirke » Gombás rakott káposzta
» Tofus rakott zöldbab » Diós habos rakott kifli » Túróval rakott burgonya » Rakott Pene
» Syl rakott krumplija » Gyümölcsös-túrós rakottas » Diós-meggyes rakott kifli » Szalonnás rakott pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.