| Kanizsai rakott hús receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg tarja 10 dkg zsir 1 kg krumpli 2 db vöröshagyma 2 db babérlevél 2 dl fehérbor 2 dl csontlé bors, só Elkészítés: A burgonyát megpucolva vékony karikára vágjuk és ráhelyezzük a babérlevelet. A felét zsirral kikent tüzállóedénybe rakjuk, megsózzuk borsozzuk,ráhelyezzük a karikára szeketelet hagymafelét,és erre a hússzeleteket majd a kimaradt anyagokat szépen sorjába rátesszük meg sózzuk borsozzuk és a krumplival betakarjuk.Leöntjük a fehérborral és a csontlével meglocsoljuk olvasztott zsirral majd lefedve puhára pároljuk 45-50 percig a sűtőbe. Tetejét kissé lepiritjuk. Forrón tálaljuk. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |