| Gyümölcsös bárányborda receptHúsételek Hozzávalók: 1 csipet só, 1 evőkanál citromlé, 5 dl fehérbor, 50 g dió, 3 db alma, 200 g szőlő, 30 g cukor, 50 g vaj, 4 db bárányborda. Elkészítés: A szélek bevagdosása után klopfoljuk ki vékonyra és sózzuk meg a hússzeleteket. Forró vajon mindkét oldalukat süssük addig, amíg meg nem puhulnak. Ekkor vegyük ki a szeleteket a serpenyőből és tartsuk melegen. A cukrot karamellizáljuk az olajban, majd adjunk hozzá 1 kanál forró vizet, és főzzük össze. Az almákat a magházak eltávolítása után vágjuk cikkekre, és a szőlőszemekkel együtt forgassuk meg a karamellben. Öntsük a gyümölcsökre a bort, és pároljuk meg. Halmozzunk a sült bordákra a karamelles párolt gyümölcsöt, szórjuk meg darált dióval, és csepegtessük meg citromlével. A receptet beküldte: kontitibi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |