Tutireceptek.hu fejléc

Barack és szilvalekváros bukta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
3 dkg élesztő
1 dl + 2 dl tej
1 kk. cukor
5dkg vaj, vagy margarin
1 tojás
10 dkg cukor

20 dkg baracklekvár
20 dkg szilvalekvár

1 tojássárga a kenéshez

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos tejben, amibe teszek 1 kk. cukrot, tetejét megszórom liszttel. Arra kell vigyázni, hogyha hűtőben volt az élesztő, akkor elhűtheti a tejet, rá kell melegíteni. A lisztben elmorzsolom a vajat, vagy margarint, hozzáteszem a tojást és a cukrot, a maradék tejet is meglangyosítom és ezzel meg a felfuttatott élesztővel, géppel közepesen lágy tésztát dagasztok. Letakarva langyos helyre téve duplájára kelesztem. Ekkor lisztezett deszkára borítom a megkelt tésztát, kb. 1 cm-re nyújtom és felvágom úgy, hogy téglalap alakúak legyenek a négyszögek. Közepébe teszem a lekvárt és a téglalap hosszabb oldalánál kettéhajtom. Széleit mindenhol jól benyomkodom és kivajazott tepsibe teszem. A következőt mindig szorosan mellé, mert majd így nyomják fel egymást kelés és sütés közben. Megkenem tojássárgával a tetejüket és így is hagyom állni még 25 percig. Ekkor jó meleg sütőben, közepes lángon sütöm. Amikor megsültek eggyé válnak, így egyben tálcára borítom, kicsi hűlés után szépen szétválnak egymástól.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackfagylalt » Barackos ivólé házilag » Gőz bukta » Fagylalt őszibarackkal
» Kajszibarack lekvár 2 » Sárgabarackos kacsamell » Túrós-barackos alagút » Sárgabarackos, habos süti
» Barackos kifli » B1 vitamin sárgabarackkal » Narancsos barack bólé » Sárgabarack limonádé
» Lyoni őszibarack » Rumos bukta (Kata-féle) » Őszibarackos kocka » Lekváros bukta(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.