Tutireceptek.hu fejléc

Gőz bukta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
2 kockacukor
30 dkg liszt 3 dkg zsír
4 dkg porcukor
3 dl tej vagy víz
mák vagy dió tetszés szerint

Elkészítés:
Langyos tejben megkelesztünk 2 dkg élesztőt, 2 kockacukorral (kristály is megteszi). 30 dkg lisztet elmorzsolunk 3 dkg zsírral, majd 4 dkg porcukrot és a megkelesztett élesztőt tesszük hozzá. Kelés után jól kizsírozott lábasba, zsíros kanállal beleszaggatjuk a tésztát. 3 dl tejet vagy vizet öntünk rá és fedő alatt erős tűznél sütjük. Azután mákba, dióba forgatjuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors bukta » Lekváros bukta(Kata-féle) » Farmerbukta » Ízes bukta
» Feles Bukta » Aszalt szilvás mákos bukta » Rumos bukta (Kata-féle) » Buktatorta
» Lekvárosbukta túrósan » Gombás-sajtos bukta » Bébi bukta » Bukta AndikaAnyuka módra
» Lekváros bukta » Rumos bukta » Lekváros bukta másképp » Pehelykönnyü forgácsfánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.