| Sárgabarackos, habos süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 tojás sárgája 30 dkg margarin 28 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 45 dkg liszt 1 cs sütőpor 3 dl tej (kb) ízlés szerint gyümölcs (nekem most sárgabarack volt) Habhoz: 7 tojás fehérje 35 dkg cukor Elkészítés: A tojás sárgákat a margarinnal, cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tejet és a lisztet, sütőport már kézi habverővel dolgozzuk össze. Egy 30*40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. A tetejére tesszük a tisztított és aprított gyümölcsöket. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). Közben a fehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Amikor a tészta megsült a habot rásimítjuk a tetejére, majd visszatoljuk a sütit 100-120 fokra kb 15 percre. A lényeg, hogy a hab ne legyen sárgás, különben a vágásnál a hab törni fog. Ha valaki sokallja a cukor mennyiséget a tésztánál lehet csökkenteni, de a tojásfehérjénél nem, ugyanis 1 tojás fehérjéhez 5 deka cukrot kell tennünk, ha azt szeretnénk hogy kemény habot kapjunk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |