| Fagylalt őszibarackkal receptFagylaltok Hozzávalók: 4 szép nagy, majdnem érett, kemény, lehetőleg sárga húsú őszibarack, fél citrom, 1 teáskanál porcukor, 1 evőkanál triple sec likőr, 2 dkg étcsokoládé, kb. 50 dkg készen vásárolt vaníliafagylalt (vagy tetszés szerint gyümölcsfagylalt). Elkészítés: A jól lehűtött őszibarackokat alaposan megmossuk, héjukról a bolyhokat finoman ledörzsöljük, majd keresztben félbevágjuk, és a magot kiszedjük belőlük. Ily módon 8 fél barackot kapunk. A barackok aljáról levágunk egy hajszálvékony lapot, hogy a tálon ne billegjenek. Nagy, lapos üvegtálon elhelyezzük a fél barackokat, és a további felhasználásig a hűtőszekrényben tartjuk. Közben a citromlevet összeöntjük a likőrrel, majd a cukorral édesítjük. Minden barack magházát teletöltjük az ízes lével, és 15 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe. Amíg hűl, a csokoládét egy nagyon éles késsel forgácsokká aprítjuk. Ezután egy-egy nagy fagylaltgömböt elhelyezünk a barackokon, és a tetejükre rászórjuk a csokoládéforgácsot. (Aki nem fogyókúrázik, tejszínhabot is tehet a tetejére.) A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |