| Bakonyi rőzse receptHúsételek Hozzávalók: -Fél kg sertéscomb - 30 dkg gomba, -1+2 hagyma, -20 dlg füstölt szalonna, -bors, - 3 gerezd fokhagyma, - só, -olaj, -hasábburgonya, -kevés liszt. Elkészítés: A füstölt szalonnát szeletekre vágom, centiméterenként bevagdalom és kevés olajon kisütöm. 2 hagymát vastag szeletekre vágok, a karikákat lisztbe mártom és olajban aranysárgára sütöm. A combból ceruzaszerű csíkokat vágok, sózom, borsozom és kevés olajban aranysárgára sütöm. A hagymát apróra kockázom és 1 ek olajban aranysárgára párolom. Hozzáadom a felszeletelt gombát, valamint a szétnyomott fokhagymát, sózom és fedő alatt puhára párolom. Egy lapos tányérra hasábburgonyát teszem, erre halmozom a húscsíkokat, majd a gombaragut, a hagymakarikákat, végül pedig a szalonnaszeleteket. Tanácsok: Sok mindent kell egyszerre sütni hogy minden meleg maradjon, ezért a húst rakd fel először és aztán a gombát mert a gomba ha kihűl meg tudod melegíteni. A hagyma karikákat nem kell melegen rárakni de a sült krumpli friss legyen. Nagyon jó étvágyat! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cecile27 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |