Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi rőzse recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-Fél kg sertéscomb
- 30 dkg gomba,
-1+2 hagyma,
-20 dlg füstölt szalonna,
-bors,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
-olaj,
-hasábburgonya,
-kevés liszt.

Elkészítés:
A füstölt szalonnát szeletekre vágom, centiméterenként bevagdalom és kevés olajon kisütöm. 2 hagymát vastag szeletekre vágok, a karikákat lisztbe mártom és olajban aranysárgára sütöm. A combból ceruzaszerű csíkokat vágok, sózom, borsozom és kevés olajban aranysárgára sütöm. A hagymát apróra kockázom és 1 ek olajban aranysárgára párolom. Hozzáadom a felszeletelt gombát, valamint a szétnyomott fokhagymát, sózom és fedő alatt puhára párolom. Egy lapos tányérra hasábburgonyát teszem, erre halmozom a húscsíkokat, majd a gombaragut, a hagymakarikákat, végül pedig a szalonnaszeleteket.

Tanácsok:
Sok mindent kell egyszerre sütni hogy minden meleg maradjon, ezért a húst rakd fel először és aztán a gombát mert a gomba ha kihűl meg tudod melegíteni. A hagyma karikákat nem kell melegen rárakni de a sült krumpli friss legyen. Nagyon jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cecile27


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi Betyár » Bakonyi sertésborda » Bakonyi sertésszelet » Bakonyi sertésborda 2.
» Bakonyi csirkemell 2. » Bakonyi fácánmell sajtosan » Bakonyi sertéscsíkok » Bakonyi pacalleves
» Bakonyi húsos leves » Bakonyi betyárgombóc » Bakonyi fácánmell » Bakonyi csirkemell
» Hússzeletek bakonyi módra » Bakonyi sertésragu » Bakonyi palacsinta » Bakonyi omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.