| Bakonyi Betyár receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 2 szelet füstölt bacon szalonna 25 dkg pulykamell 50 dkg csiperke gomba 4-5 dl főzőtejszín 1 kávéskanál feketebors 1 kávéskanál só 2 nagy csokor friss petrezselyemzöld Elkészítés: A hagymát vékony karikákra szeleteljük. Kevés olajon az apróra vágott szalonnával együtt megpirítjuk.Hozzáadjuk a kockára vágott pulykamellet,és kicsit pörköljük,majd beleöntjük a szeletelt gombát,és hagyjuk,hogy levet eresszen.Annyi vizet öntünk hozzá,hogy épp ellepje. Sóval,borssal ízesítjük.Ha a pulykamell megfőtt,hozzáadjuk a petrezselymet,és a főzőtejszínt.Főzzük még 10 percig. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: pesmár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |