Tutireceptek.hu fejléc

Baconos Ferdinánd kifli / Faqkac recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
1 kockacukor
kb. 1/2 dl tej
1 ek. vaj, vagy margarin
ízlés szerint só

A kenéshez:

1 tojássárgája
1/2 dl sós tej

Elkészítés:
Az élesztőt a kockacukorral meglangyosított tejben felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal a tojássárgákkal, a sóval és az élesztővel összedolgozzuk, annyi tejjel, hogy puha, de ruganyos tésztát kapjunk.
Lisztezett deszkán azonnal kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra és kockákra vágjuk.
Minden kockára teszünk 1 szelet előre kisütött, vagy grillezett vékony szelet bacon szalonnát (legjobb a szeletelt bacon) és egy szelet sajtot.
Kifli formára öszetekerjük, tepsibe tesszük, jó távolságra egymástól, mert legalább duplájára nő!
A tetejét rögtön megkenjük tojássárgával és jól megszórjuk reszelt sajttal, majd legalább egy órát kelesztjük.
Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb tűzön (kb. 200 fokon) aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve megkenjük a sós tejjel és még 1-2 percre visszatesszük

Tanácsok:
Szerintem jobb, ha összevágjuk a bacon-t, mert a hosszú szelet kicsit nyúlós lehet, ha beleharapunk!

Isteni finom!


A receptet beküldte: vargaannus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconos gombalepény » Vaníliás kifli 1 » Szegény kifli » 56-os kifli
» Sajtos-sonkás kifli » Fahéjas-almás kiflik » Sajtos kiflik 2. » Vendégváró sóskifli
» Tigris Kifli » Diós habos rakott kifli » A legolcsóbb hókifli » Mascarponés kifli
» Töltött kifli » Tepertyűs kifli » Csoda kifli » Rakott baconos tarhonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.