| Baconos Ferdinánd kifli / Faqkac receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg liszt 2 tojássárgája 3 dkg élesztő 1 kockacukor kb. 1/2 dl tej 1 ek. vaj, vagy margarin ízlés szerint só A kenéshez: 1 tojássárgája 1/2 dl sós tej Elkészítés: Az élesztőt a kockacukorral meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal a tojássárgákkal, a sóval és az élesztővel összedolgozzuk, annyi tejjel, hogy puha, de ruganyos tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán azonnal kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra és kockákra vágjuk. Minden kockára teszünk 1 szelet előre kisütött, vagy grillezett vékony szelet bacon szalonnát (legjobb a szeletelt bacon) és egy szelet sajtot. Kifli formára öszetekerjük, tepsibe tesszük, jó távolságra egymástól, mert legalább duplájára nő! A tetejét rögtön megkenjük tojássárgával és jól megszórjuk reszelt sajttal, majd legalább egy órát kelesztjük. Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb tűzön (kb. 200 fokon) aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve megkenjük a sós tejjel és még 1-2 percre visszatesszük Tanácsok: Szerintem jobb, ha összevágjuk a bacon-t, mert a hosszú szelet kicsit nyúlós lehet, ha beleharapunk! Isteni finom! A receptet beküldte: vargaannus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |