Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-sonkás kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:
750 g finomliszt
150ml olaj
0.5 púpos evőkanál só
1 csapott mokkáskanál cukor
300-400 ml tej
38 g élesztő
175 g kefir

A töltelékhez:
250 g szeletelt sonka
250 g szeletelt sajt
1 db tojás a kenéshez

A KÉPET A 14. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD.

Elkészítés:
1. A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni.
Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!

2. A gépből kelesztőtálba tesszük a kész tésztát és 1 órát kelesztjük.

3. Az asztalra tesszük a tésztát, és 6 egyenlő részre vágjuk.

4. Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 8 cikkre vágjuk őket.

5. Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére.

6. Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt.

Elkészítési idő: 160 perc
Kalóriatartalom: 68 kcal
Szénhidráttartalom: 2 gramm
Zsírtartalom: 5,1 gramm

A receptet beküldte: fadigflo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos kifli » Sajtos kiflik 2. » Kifli süti » Hókifli, ahogy én tudom
» Tönkölykifli » Kifli mindenhez » Burgonyás teakifli » Diós kifli (tojás nélkül)
» Üreges kifli » Anyukám bábolnai kiflije » Vajaskifli » Magdolna kifli
» Diós kifli » Pizzás, szezámmagos kifli » Tatu kifli » Réteges sajtos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.