| Sajtos-sonkás kifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 750 g finomliszt 150ml olaj 0.5 púpos evőkanál só 1 csapott mokkáskanál cukor 300-400 ml tej 38 g élesztő 175 g kefir A töltelékhez: 250 g szeletelt sonka 250 g szeletelt sajt 1 db tojás a kenéshez A KÉPET A 14. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD. Elkészítés: 1. A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő! 2. A gépből kelesztőtálba tesszük a kész tésztát és 1 órát kelesztjük. 3. Az asztalra tesszük a tésztát, és 6 egyenlő részre vágjuk. 4. Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 8 cikkre vágjuk őket. 5. Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére. 6. Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt. Elkészítési idő: 160 perc Kalóriatartalom: 68 kcal Szénhidráttartalom: 2 gramm Zsírtartalom: 5,1 gramm A receptet beküldte: fadigflo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |