Tutireceptek.hu fejléc

56-os kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl tej
2 csomag (10 dkg) élesztő
1 dl olaj
1 evőkanál só
25 dkg margarin

Elkészítés:
A lisztben elkeverem a sót és az olajat, majd a tejben pici cukorral felfuttatott élesztőt. A tésztából 7 egyforma cipót formázok, a cipókat egyenként kör alakúra nyújtom. 1-1 kört 8 cikkre osztok. Finom töltelék nélkül is, de én szoktam kis darab virslit, sajtot, bacont vagy akár füstölt szalonnát tenni a cikk szélesebbik felére, és innen feltekerve kiflit formázok. Kikent tepsibe helyezem a kifliket, fél kelésben tojással megkenem, meg lehet szórni szezámmaggal vagy köménymaggal. Ha megkelt, kis margarinkockákat teszek minden kifli közé, a margarint úgy osztom el, hogy mindenhova jusson. Forró sütőben szép pirosra sütöm a kifliket. A sütőből kivéve a tepsit 10 percre konyharuhával letakarom, így szép puha marad, és beszívja a maradék margarint.

Tanácsok:
Nagyon régi, jól bevált recept, az egész család imádja. A tölteléket szoktam variálni, így mindig változatos. aki szereti a juhtúrót, azzal is töltheti.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kiflik » Diós pozsonyi kifli » Kiflis édesség » Túróval töltött kifli
» Virslis kiflik (Update 1) » Töltött kifli sonkával » Töltött kifli » Rakott kifli
» Diós kiskiflik » Zserbó kifli » Sajtos-sonkás kifli » Mákos kifli
» Lekváros kifli » Kiflikoch » Margarinos kiflik » Házi vajas kiskifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.