| Tepertyűs kifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A kovászhoz: 4 dkg élesztő 1 kiskanál cukor 3 kanál liszt 1 pohár langyos víz A tésztához: 80 dkg liszt 1 jó kanál só 2 egész tojás 1 kanál olvadt zsír 1 dl fehérbor 2 kanál krumplipehely tejföl A töltelékhez: 35 dkg darált töpörtyű bors A kenéshez: 1 kanál zsír 1 tojás Elkészítés: Elkészítjük a hozzávalókból a kovászt, felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a kovásszal és annyi tejföllel, amennyitől rugalmas, selymes, közepesen kemény tésztát kapunk. Megszórjuk kevés liszttel, és letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük A tésztát picit átgyúrjuk, és 1 centi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a ledarált, megborsozott tepertyűvel, majd hajtogatjuk (balról jobbra, jobbról balra, fentről le és lentről fel), és újra lefedve fél órát kelesztjük. Ismét nyújtogatjuk, hajtogatjuk, kelesztjük. Összesen háromszor. Akkor négybe osztjuk, 4 kört nyújtunk ki belőlük, megkenjük vékonyan olvasztott zsírral, cikkekre vágjuk, és kívülről befele kifli formára felcsavarjuk. A tetejüket megkenjük felvert tojással, és forró sütőben pirosra sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |