Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol - fehérborral recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
egy fej karfiol /kb. 1 kg/
5 dl tej
1 kispohár tejföl
1 tojás
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
20 dkg sajt
1 dl fehérbor
só, ételízesítő, fehérbors, szerecsendió, zsemlemorzsa

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, megmosás után ételízesítős vízben megfőzöm. Amíg a karfiol fő, elkészítem a mártást: a lisztet a vajon megfuttatom , hozzáöntöm a tejet, és lassú tűzön forrásig kevergetve főzöm. Miután besűrűsödött, leveszem a tűzről, hozzáadom a tejfölt, a tojássárgáját, a reszelt sajt felét és a fehérbort. Sóval, fehérborssal, kevés szerecsendióval ízesítem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és ezt is beledolgozom a mártásba.

A karfiolrózsákat kivajazott, kimorzsázott hőálló tálba teszem, ráöntöm a mártást, és a tetejét megszórom a maradék reszelt sajttal.

Lassú tűzön sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

Tanácsok:
Megjegyzés: lehet dúsítani előfőzött rizzsel, úgy még kiadósabb, bár anélkül is laktató étel. Ha van 1-2 kimaradt tojásfehérjénk, azt is hozzá lehet tenni.

Fotó megtekinthető a naplóm 195-ös bejegyzésemben.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol savanyítva » Sült köles karfiollal » Gazdag karfiol » Krokett gombás karfiolból
» Vega rakott karfiol » Húsos rakott karfiol 2. » Karfiolkrém, brokkolikrém » Karfiolsaláta
» Csülkös karfiolsaláta » Ropogós karfiol » Töltött karfiol » Karfiolfasírt
» Túrós karfiol » Sonkás tepsis karfiol » Tejszínes karfiolleves » Kalapos karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.