| Ashanti csirke receptHúsételek Hozzávalók: - 1 csirke - 45 dkg csirkehús (mell vagy comb) - 50 dkg krumpli - 1 kis hagyma, - 1 paradicsom (vagy szósz) - pár petrezselyemlevél - pár mentalevél, - só, bors, olaj Elkészítés: Az egész csirkét csontozzuk ki. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, majd áttörjük. A külön vett mell/vagy combhúst bőrözés és csontozás után olajon süssük, mikor majdnem kész, tegyük hozzá a finomra aprított hagymát és paradicsomot, majd pároljuk -míg a csirke teljesen megpuhul. Keverjük össze a sült csirkehúst a tört krumplival, az aprított petrezselyemzölddel és mentával. Ezzel a jól összedolgozott keverékkel töltsük meg a kicsontozott egész csirkét, majd azt dörzsöljük be vajjal, sóval, borssal. Pároljuk a csirkét vízgőzzel, roston, sütőben vagy párolóedényben 2 órát, majd kenjük meg vajjal vagy olajjal és süssük aranybarnára grillen vagy roston. Tanácsok: Párolás nélkül is süthetjük: előbb grillen vagy sütőben míg megbarnul, majd fóliával burkolva készre. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |