| Borsos csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg-os konyhakész csirke, 1 evokanál olívaolaj, 1,5 kávéskanál feketebors; 2 evokanál szójaszósz, 1 evokanál borecet, 4 újhagyma, 1 gyömbérgumó (vagy orölt gyömbér), 1 kávéskanál só Elkészítés: Fazékban forraljunk fel vizet, tegyük bele a csirkét 75 percre. Csöpögtessük le és éles késsel daraboljuk fel. Helyezzük a húst a borós részével lefelé egy tűzálló edénybe. Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk szálaira a gyömbért. Keverjük össze a mártás többi anyagával. Serpenyoben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a borsot, és kevergessük addig, amíg nem érezzük az aromáját. Öntsük a húsra, majd öntsük rá a mártást. Fedjük be edényünket alumínium fóliával, tegyük gőzre és erős tűzön főzzük 30 percig. Tisztítsuk meg, vágjuk fel a körítésnek szánt újhagymát. Ha a hús megpuhult, szórjuk meg a hagymával. Forrón tálalhatjuk. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |