| Csirke, gyömbéres körtével receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók: Levesben főtt csirkehús a körtemártáshoz: 4dk vaj 1 fej vöröshagyma 1kk gyömbér 3db körte 2dl fehérbor 1dl zöld tea kevés cukor a hagymamártáshoz: 5dk vaj 2 fej vöröshagyma 2ek liszt zöldségleves 1,5dl tejföl só cukor ecet Elkészítés: A főtt húst nagyobb darabokra vágjuk. A körtemártáshoz az olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a gyömbért, a kimagozott körtét, és felöntjük fehérborral, zöld teával. Ha felforrt lassú tűzön 6 percig főzzük, majd krémesre turmixoljuk, és kevés cukorral ízesítjük.A hagymamártáshoz az olvasztott vajon megfuttatjuk a karikákra szeletelt vöröshagymát, majd megszórjuk a liszttel, és annyi zöldséglevest öntünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű mártást kapjunk. Ekkor belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejfölt, lehúzzuk a tűzről, és sóval, cukorral, ecettel, pikánsra ízesítjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |